Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány erőt akart mutatni
  2007-09-11 08:06:41, kedd
 
  gondola összeállítás 2007. szeptember 10. 16:37
Utolsó módosítás: 2007. szeptember 10. 19:16

Gyurcsány erőt akart mutatni - lebutázta az ellenzéket


Negyvennyolc pontban foglalta össze a kormány jövő évi feladatait egyórás, maratoni terjedelmű napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az őszi ülésszak első napján az Országgyűlésben. "Azt szeretném, ha nem engednénk a negyvennnyolcból" - hangsúlyozta a kormányfő. Az "új rend" megteremtésének programját nevezte így.
Rend, felelősség, reform címmel jelentkezett felszólalásra napirend előtt Gyurcsány Ferenc - tudósít az Index a Parlamentből.

"17-18 éve arra készültünk, hogy levetjük a diktatúra nehéz lódenkabátját és felvesszük a demokrácia pillekönnyű köpenyét" - folytatta, majd feltette a kérdést, hogy jó úton haladunk-e, vagy kisiklottunk.

Gyurcsány szerint a költségvetésben a konvergenciaprogram betartása a cél. Az egyensúlyteremtés programja 2010-11-ig meghatározza a teendőket, 2008-ig kidolgozzák az eurócsatlakozás feltételeit, ezt nyilvánosságra is hozzák.

A kormányfő fő pilléreket ígért a jövő évre. Az első kettő, a gazdasági növekedés és munkahelyteremtés, illetve az iskolarendszer megújítása. A legfőbb program az egészségügy megújítása, illetve a rend megteremtése, mondta Gyurcsány.

Következő mondatában a magyar gazdasági vállalkozások fejlesztéséről kezdett beszélni, itt hangsúlyozva a kínai és az orosz kapcsolat jelentőségét. Ismét ígéretet tett az üzleti adminisztráció csökkentésére - egyablakos ügyintézésről kivételesen nem esett szó, de egyórás társaságalapításról igen.

Gyurcsány programot hirdetett az ipari parkok elterjesztésére és az autópályák további fejlesztésére, illetve az egyéb közutak, "kilométerek ezreinek" a felújítását is megigérte. Legfontosabb teendőnek pedig a szak- és felnőttképzés megújítását nevezte, mert a Magyarországra betelepülő vállalatok gondban vannak a munkásfelvételkor, mert hiányzik ehhez a kultúra. 280 óvoda és általános iskola infrastruktúrájának a fejlesztésére is igéretet tett.

"Azt szeretném, ha nem engednénk a negyvennnyolcból" - hangsúlyozta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc az "új rend" megteremtésének programját nevezte így.

Mint elhangzott, az "új rend" része az új pártfinanszírozási törvény, az új költségvetési szabályok megalkotása, a képviselői költségtérítés, illetve munkavégzés szigorúbb szabályozása, emellett új intézkedések kellenek a feketegazdaság és a feketemunka visszaszorítására, nulla tolerancia a közbiztonságban, új szankciók az élelmiszerbiztonság területén, szigorúbb fogyasztóvédelem, keményebb szabályok a környezeti károkozókkal szemben, valamint az emberi méltóság védelme, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés elleni fellépés terén.

A kormányfő beszédének kezdetén a Fidesz és a KDNP képviselői - a két frakcióvezető kivételével - elhagyták az üléstermet.

Navracsics: hazug szájból...

Az elmúlt egy év mérlegét megvonva ez inkább bukás, mint reform - reagált Navracsics Tibor a miniszterelnök napirend előtti felszólalására.

Sarkozy, Gordon Brown, Zapatero a választási kampány során és a politikai életben sohasem tették titkossá azt, hogy mire készülnek, és nem hazugozták le ellenfelüket, nem hazudtak. Bátran felvállalták, hogy milyen átalakításokra készülnek, ezt mérettették meg a választókkal. Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc, a saját bevallása alapján, végighazudta a 2006-os választásokat megelőző időszakot, majd pedig lehazugozta ellenfeleit, akik azt mondták, hogy az MSZP és az SZDSZ fizetőssé akarja tenni az egészségügyet, és be akarják vezetni a tandíjat - jelentette ki Navracsics Tibor.

Szép álmokat hallgattunk - jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője utalva a miniszterelnök újabb "programpontjaira". Ezek szép álmok, de van egy adat: 0,1 százalék, ennyi ugyanis a második negyedévi gazdasági növekedés - tette hozzá. Áll a magyar gazdaság, Magyarország nem erős. Navracsics Tibor leszögezte: ma hazánk azért gyenge, mert az erőforrásait széthordták.

A politikus kifejtette: az éves gazdasági növekedés nálunk 1,2 százalék, míg Csehországban 6 százalékos, Lengyelországban 7 százalékos, Szlovákiában pedig a 9 százalékot is meghaladja. Navracsics Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban 417 ezer munkanélküli van, ebből 72 ezren 25 évnél fiatalabbak, 23 ezer diplomásnak nincs állása. A tavalyi adatok alapján óránként 170 millió forinttal nőtt az adósságunk.

Navracsics Tibor örömét fejezte ki, hogy néhány fideszes kezdeményezés meg fog valósulni, köztük a közpénzügyi javaslatok, amelyet a párt egy éve terjesztett be.

"Ha valóban rendet akarunk, akkor az államhatalom és az állami apparátusok rendszerű működésére is oda kell figyelnünk" - közölte a frakcióvezető Gyurcsány "rendpárti" felvetéseire reagálva. Ez felveti a politikai és a szociális felelősség kérdését - tette hozzá. Hol vannak augusztus 20. politikai felelősei, miért nem fizetik ki a tavalyi tragédiában megsérült emberek kárát? - kérdezte Navracsics Tibor. A rend megköveteli azt, hogy az állam saját magával szemben is rendbe tartsa kötelezettségeit. Hol vannak október 23-a felelősei, amikor a független vizsgálat szerint is a rendőrség átlépte jogszabályi kereteit? Hol vannak a felelősségre vonások? Hol van a rend? Hol van a szociális felelősség akkor, amikor a jövőre nyugdíjba vonulók nyugdíját 8 százalékkal csökkentik? Hol van a szociális felelősség akkor, amikor a drasztikus élelmiszerár-emelést megakadályozandó miniszteri áfacsökkentési javaslatot lesöprik az asztalról? Miért nem egy szociális piacgazdaság irányába haladunk? - sorolta kérdéseit a politikus.

"Az ország ma áll, ma gyenge. Mindannyiunk érdeke egy erős Magyarország. Ön azt mondta: reform, vagy bukás. Egy év mérlegét megvonva ez inkább bukás, mint reform, miniszterelnök úr!" - zárta felszólalását Navracsics Tibor.
Semjén beszéde

Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakcióvezetője a parlament őszi ülésszakának nyitó napján Gyurcsány Ferenc korábbi nyilatkozataira és napirend előtt elmondott beszédére reagált. A KDNP elnök-frakcióvezetője felszólalásának tartalmát a kormánypárti frakciók vagy nem akarták megérteni, vagy mert találva érezték magukat, szándékosan elferdítették annak tartalmát - közli a KDNP. Az objektív tájékoztatás érdekében mellékelten közzétesszük Semjén Zsolt beszédét.

"Tisztelt Ház!

A Kereszténydemokrata Néppárt nevében - rendhagyó módon - izraelita honfitársaimhoz szeretnék szólni, mert ez jogom és kötelességem. Annak a megfontolását kérem izraelita vallású és zsidó származású honfitársainktól, hogy jó-e az a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika mintegy túszként löki maga elé Schwarz bácsit és Weisz nénit? Jó-e ez a magyar zsidóságnak?

Van szociáldemokrata antifasizmus, amiként van kereszténydemokrata antifasizmus is. Hogy mást ne mondjak, egyedül a Kereszténydemokrata Néppárt az a párt, aminek két olyan elnöke is volt a rendszerváltoztatás óta, akik itt ültek ezekben a parlamenti sorokban, akiket a nyilas számonkérőszék halálra ítélt, és csak csodával határos módon menekültek meg. Keresztes Sándorról és Varga Lászlóról beszélek.

Ezen a történelmi jogon szeretném emlékeztetni baloldali képviselőtársaimat arra, hogy a második világháború után a nyilasok, akikről önök mostanában annyit beszélnek, nem a Barankovics-féle Kereszténydemokrata Néppártba léptek be, nem is a Kisgazdapártba, hanem a Kommunista Pártba. Akkor a baloldal nem volt finnyás nyilas tekintetben.

És nem mi államosítottuk a zsidó vagyont, hanem az önök valahányadik elődje, a Kommunista Párt. A jobboldal adta vissza a zsidó vagyont, az Antall-kormány hozta meg azt az ingatlanrendezési törvényt, ami erre a jogi lehetőséget megnyitotta és az Orbán-kormány volt az, amelyik a legtöbb ingatlant adta vissza, és az Orbán-kormány idején kötöttünk három olyan szerződést a magyar zsidósággal, ami csak a vatikáni szerződéshez hasonlítható.

És ellentétben a Magyar Szocialista Munkáspárttal, mi soha nem voltunk Izrael-ellenesek.

Az SZDSZ-hez is hadd szóljak egy-két gondolat erejéig! A köztünk lévő legélesebb ellentét a drogliberalizáció, a melegházasság kérdése, az extrém szekták problémája, az eutanázia kérdése. Ezeknek a kérdéseknek, amelyek megkülönböztetik az SZDSZ-t az MSZP-től, semmi köze nincs a zsidósághoz és velejéig aljas dolog mindezeket kapcsolatba hozni a zsidósággal. Sőt hadd emlékeztessek arra, hogy mindezek - drogliberalizáció, egyneműek házassága, extrém szekták, eutanázia - szöges ellentétei a mózesi törvénynek, a Tórának, az autentikus rabbinikus hagyománynak. Mózes mindezekért egyébként megkövezést írt elő.

Van egy régi történet, amelyet nem árt manapság emlékezetünkbe idézni. A történet Scheiber Sándor főrabbi úrról szól, aki nagy tudós volt, igaz ember és jó magyar. Ő azt mondotta, hogy az Örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz. Mindennek a megfontolását kérem izraelita honfitársainktól és minden jó szándékú magyar embertől."


Lendvai felháborodott és megsértődött az SZDSZ nevében

Lendvai Ildikó felháborodott hangon szólalt fel Semjén Zsolt beszédét követően. Véleménye szerint egy egészen rossz korszakot idéz, ha az ország problémáit a zsidó-nem zsidó keretek között értelmezi. A politikus szerint a KDNP frakcióvezetője "lezsidózta" az SZDSZ-t.

Kóka is felháborodott

Kóka János szintén felháborodásának adott hangot, mint fogalmazott: "undorító" volt a hozzászólása Semjén Zsoltnak. "Tudtam, hogy az ellenzék sokszínű, mint kiderült, vannak egészen sötét árnyalatai is" - véli az SZDSZ elnöke. Mellesleg támogatásáról biztosította Gyurcsányt és a reformok következetes végigvitelét szorgalmazta.

Dávid: politikai talk-show-t láthattunk

Dávid Ibolya szerint Gyurcsánytól politikai talk-showt láthattunk, aki "sokat markolt, de keveset fogott". Az MDF elnöke szintén azt emelte ki, hogy a magyar gazdaság teljesítménye minden elemzői várakozást alulmúlt. Véleménye szerint a kilábaláshoz átfogó adóreformra van szükség, nem jövőre, hanem azonnal.

Gyurcsány: buta az ellenzék

Gyurcsány Ferenc viszontválaszát úgy kezdte: "az ocsmányságra nem válaszolnék, a butasággal kapcsolatban mondanék pár szót". A miniszterelnök szerint 2010-ben nem lehet sikeresnek lenni majd azzal a politikával, mint 2002-ben vagy 2006-ban. "Az ország változik és tanul" - hangsúlyozta Gyurcsány. Majd a miniszterelnök felsorolta: egyensúly, reform, fejlesztés - ezek mentén haladnak tovább. Véleménye szerint el kell dönteni: a politikusok felelősen politizálnak vagy ripacskodnak.

Végül az helyezte kilátásba, hogy töretlenül megy előre a saját útján.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkülönböztetik, programpontjaira, felháborodásának, honfitársainktól, lengyelországban, szociáldemokrata, negyvennnyolcból, fogyasztóvédelem, megakadályozandó, kötelezettségeit, költségvetésben, felszólalásának, felszólalásában, frakcióvezetője, eurócsatlakozás, megteremtésének, viszontválaszát, nyilatkozataira, honfitársaimhoz, elterjesztésére, országgyűlésben, közbiztonságban, feketegazdaság, miniszterelnök, átalakításokra, felszólalására, kisgazdapártba, adminisztráció, gyűlöletkeltés, számonkérőszék, költségtérítés, iskolarendszer, nyilvánosságra, emlékezetünkbe, államosítottuk, fejlesztéséről, kormány jövő, őszi ülésszak, diktatúra nehéz, demokrácia pillekönnyű, egyensúlyteremtés programja, eurócsatlakozás feltételeit, jövő évre, első kettő, gazdasági növekedés, iskolarendszer megújítása, legfőbb program, egészségügy megújítása, rend megteremtése, magyar gazdasági, orosz kapcsolat, üzleti adminisztráció, Gyurcsány Ferenc, Navracsics Tibor, Gordon Brown, Semjén Zsolt, Kereszténydemokrata Néppárt, Tisztelt Ház, Keresztes Sándorról, Varga Lászlóról, Barankovics-féle Kereszténydemokrata Néppártba, Kommunista Pártba, Kommunista Párt, Magyar Szocialista Munkáspárttal, Scheiber Sándor, Lendvai Ildikó, Kóka János, Semjén Zsoltnak, Dávid Ibolya,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  Fehér virág  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kutya  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A Megváltó szolgálatában  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reggel van  Nem számIt  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Elköszönt  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sokan azt tartják  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Egy lelki imádság  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Fekete-erdő desszert  Németh László tollából  Akarat  Png ház  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Szép álmokat!  Rátalálsz  Erdőn  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png lepke  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png lepke  Facebookon kaptam  Png telefon  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány jövő, őszi ülésszak, diktatúra nehéz, demokrácia pillekönnyű, egyensúlyteremtés programja, eurócsatlakozás feltételeit, jövő évre, első kettő, gazdasági növekedés, iskolarendszer megújítása, legfőbb program, egészségügy megújítása, rend megteremtése, magyar gazdasági, orosz kapcsolat, üzleti adminisztráció, ipari parkok, autópályák további, egyéb közutak, képviselői költségtérítés, feketemunka visszaszorítására, környezeti károkozókkal, emberi méltóság, gyűlöletkeltés elleni, kormányfő beszédének, miniszterelnök napirend, választási kampány, politikai életben, saját bevallása, 2006-os választásokat, miniszterelnök újabb, második negyedévi, magyar gazdaság, erőforrásait széthordták, politikus kifejtette, éves gazdasági, figyelmet arra, tavalyi adatok, közpénzügyi javaslatok, állami apparátusok, frakcióvezető Gyurcsány, szociális felelősség, tavalyi tragédiában, rend megköveteli, állam saját, független vizsgálat, rendőrség átlépte, felelősségre vonások, jövőre nyugdíjba, szociális piacgazdaság, erős Magyarország, parlament őszi, kormánypárti frakciók, objektív tájékoztatás, megfontolását kérem, rossz politika, magyar zsidóságnak, parlamenti sorokban, nyilas számonkérőszék, történelmi jogon, második világháború, zsidó vagyont, önök valahányadik, jobboldal adta, ingatlanrendezési törvényt, jogi lehetőséget, legtöbb ingatlant, magyar zsidósággal, vatikáni szerződéshez, köztünk lévő, melegházasság kérdése, extrém szekták, eutanázia kérdése, mózesi törvénynek, autentikus rabbinikus, régi történet, történet Scheiber, magyar zsidóságot, egészen rossz, ország problémáit, zsidó-nem zsidó, politikus szerint, hozzászólása Semjén, ellenzék sokszínű, reformok következetes, kilábaláshoz átfogó, butasággal kapcsolatban, miniszterelnök szerint, ország változik, miniszterelnök felsorolta, politikusok felelősen, helyezte kilátásba, saját útján, megkülönböztetik, programpontjaira, felháborodásának, honfitársainktól, lengyelországban, szociáldemokrata, negyvennnyolcból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.